Vijf tips om de beste ramen en deuren te kiezen voor uw huis


Bij de renovatie of bouw van uw woning, speelt de keuze van ramen en deuren een cruciale rol. Het selecteren van de juiste ramen en deuren kan niet alleen bijdragen aan het esthetisch uiterlijk van uw woning maar ook aan de energie-efficiëntie en veiligheid. Hierbij geven we u vijf tips om de beste ramen en deuren te kiezen voor uw huis.

1. Kwaliteit boven alles

Bij het kiezen van ramen en deuren voor uw huis, is kwaliteit een van de belangrijkste aspecten om in overweging te nemen. Hoogwaardige ramen en deuren gaan langer mee, zorgen voor een betere isolatie en bieden meer veiligheid. Aarzel niet om advies te vragen aan professionals zoals Ackx Ivo - Algemene Schrijnwerkerij die jarenlange ervaring en kennis heeft op dit gebied.

2. Type materiaal

Bij het kiezen van de beste ramen en deuren voor uw huis, is ook het type materiaal belangrijk. Kies voor materiaalsoorten die zowel duurzaam als energie-efficiënt zijn. PVC, aluminium en hout zijn veelgebruikte materialen die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Welke is voor uw situatie het meest geschikt?

3. Energie-efficiëntie

Energie-efficiënte ramen en deuren kunnen u helpen om uw energierekening te verlagen. Sterker nog, het kan een van de meest kostenbesparende beslissingen voor uw huis zijn. Maak de keuze voor dubbele of misschien wel driedubbele beglazing?

4. Veiligheid voorop

Inbrekers komen het huis vaak binnen via ramen of deuren die niet voldoende beveiligd zijn. Daarom is het belangrijk om te investeren in ramen en deuren die voorzien zijn van sterk veiligheidsglas en degelijke sloten.

5. Design

Ten slotte speelt het ontwerp van de ramen en deuren een belangrijke rol bij het uiterlijk van uw huis. Van modern tot klassiek, de keuze is enorm. Kies een stijl die past bij de algemene esthetiek van uw huis.


Dit zijn slechts vijf tips om de beste ramen en deuren te kiezen voor uw huis. Maar er zijn nog veel meer factoren om rekening mee te houden. Aarzel niet om advies te vragen aan professionals, zoals wij, Ackx Ivo - Algemene Schrijnwerkerij. Met jarenlange ervaring en onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid, kunnen wij u helpen de juiste keuzes te maken voor uw woningproject.

Denkt u over het vervangen van uw ramen of het kiezen van nieuwe deuren voor uw huis? Neem contact met ons op voor meer informatie en een gratis offerte. 

Contact | Schrijnwerkerij Ivo Ackx

Contact | Schrijnwerkerij Ivo Ackx

Heeft u interesse in onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op! Ivo Ackx - Algemene Schrijnwerkerij

ONTDEK MEER


Meest recente posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

In de kijker

Heeft u nog vragen?

contacteer mij

Meer informatie over premies:

energiesparen.be